Subscribe Now: Feed Icon

Isnin, Mac 24, 2008

Hati seorang ayah

Hari ini aku ke PD menghadhiri mesyuarat Mayang Sari Beach Resort .
Kesimpulan yang kubuat : jika ilmu pengurusan kita kurang , maka ketelusan dan niat murni kita tidak kesampaian dan professionalisme hilang .
Walaubagaimanapun, kena jugalah aku menata-riaskan unit A710 dengan duit sendiri dan atas nasihat kawan-kawan yang pernah mengambil skim rent-back , untungnya tidak seberapa .
Harapnya adalah rezeki tahun ini...

Anak-anak tinggal di rumah dan Sang Pencinta pula ke Formula 1 , memang tiap-tiap tahun tak pernah lepas peluang ke Sepang.
Rupa-rupanya masa aku belum sampai ke rumah , Idin dan HQ 'berperang' macam biasa dan Papa ada 'menghukum' Idin (dia sampai ke rumah dulu). Patutlah aku sampai saja, Idin terus melaporkan yang dia telah minta maaf dengan HQ . Dan Papa kata " nanti Papa tidur dgn Idin malam ni, ganti apa yg Papa buat tadi"

Tersentuh jua hati mendengar kata-kata Sang Pencinta. Tersenyum sendiri dan berbunga juga hati ini. Yalah , kadang-kadang kita pandang seseorang itu hanya dengan pandangan kasar dan sesekali bila kita pandang peribadi yang halus (Sang Pencinta) itu dengan mata hati , sememangnya Papa memang seorang yang penyayang.

Cuma, kita mestilah pandai menterjemahkan sayang seseorang itu kerana setiap orang ada bahasa sayangnya yang tersendiri...dan ilmu ini memakan tahun ..dan Maulud Nabi tahun ini juga adalah ulangtahun perkahwinan kami ke 9

Semoga Allah memberkati keluarga kami dan keturunan kami, Amin.

Tiada ulasan: